Lidt om os


Jeg hedder Jesper Odgaard Sørensen er 40 år. Bor på nordfyn på et nedlagt landbrug, med kone og søn.

Vi har altid haft hund. Den første en Tysk Riesenschnauzer, dernæst en Amerikansk Staffordshir Terri og nu en Australsk Cattledog.

Vores nuværende hund Carro er dog den hund der opflyder mine ønsker og krav til en hund på bedste vis. En Australsk Cattle Dog er som race en all round hund – den mestre lydighed, spor, eftersøgning, agilliti, hyrdning og brugsarbejde. Frem for alt er en Cattledog en god og loyal familie hund, altod trofast for sin familie. Det første leveår kræver en Cattle Dog megen opdragelse/træning. Herefter har hundeejeren/familien en trofast følgesvend, som altid er klar på nye udfordringer.


Gennem tiden har jeg haft den sore fornøjelse at træne andre hunde racer, og give deres ejer råd og vejledning. Jeg har i mine år blandt hunde gået til træning: Hvalpe motivation (DCH), hyrdning og jagt dressur.

Da jeg i år 2004 købte Carro, fik jeg samtidig øje på en helt ny verden inde for hunde og træning, nemlig hyrdning. Hyrdning kan forgå på geder, ænder, får og kvæg. Jeg har gannem de sidste 2 år deltaget i hyrdekursuser i Danmark. Desuden har jeg haft den fornøjelse at være i Amerika hos den førende inde for dette område, Amerikaneren Larry Painter. Formålet med rejsen var at få større viden omkring hyrdning, og deltage i konkurrencer, som den første Europær på Amerikansk grund.

Larry Painter formåede om muligt at gøre min interesse for racen Australsk Cattle Dog og hyrdning på får og kvæg endnu større.

Jeg blev endvidre opfordret til at følge op på dette, og lærer fra mig når jeg vendte hjem til Danmark.

jesperoghunde