Til hundejeren


Hvis du er ny:

I min tid hos DCH gik det op for mig, hvor mange hundeejere der har “problemer” med deres hund. Personligt mener jeg alle hundeejere skal gennemgå et obligatorisk kursus i en godkendt hundefører forening, med trænerer som selv har taget de relevant kurser for at træne, opdrage og vidregive denne viden til nye hundejere.


 

Hunden som brugshund:

At se sin hunde blive brugt til det den er avlet til, i Carros tilfælde hyrdning, er en meget stor tilfredsstillelse.
Hunden elsker sit “arbejde”, og som hundeejer føler man virkelig hunden er i sit rette element.
Vi er en lille gruppe som arbejder på, at få hyrde konkurrencerne til Danmark, og få nye som gamle hundeejere til at rette opmærksomheden på hyrdning. For at bruge Amerikaneren Larry Painters metoder bruges 3 redskabe:

  • Løvrive
  • Reb
  • Fangefold

Hunde som arbejdsværktøj

Efter vores 6 uger lange ophold på farmen i USA hos Larry og Marilyn Painter fik jeg den idé, at mange bønder i Danmark kunne bruge Carro til kvæget på deres store afgræsningsarealer. Blandt andet når kvæget skal ind for vinteren, ved dyrelæge besøg, eller hvor kvæg skal skilles fra.
Vel hjemme igen kontaktede jeg derfor nogle lokale bønder med stor succes. Carro har i indeværende år drevet mange kvæg og får. Carro har endvidre udviddet sit arbejdsområde til også at omhandle kommuner på Fyn, et enkelt job for politiet m.m. er det også blevet til i år, en kvie og dennes kalv var stukket af fra en gård på Nordfyn.